Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@10:12:23 GMT

ثبت سند در دفترخانه رسمي با سامانه سند من

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۵۱۵۵

خبرگزاری آریا-رییس کانون سردفتران و دفتریاران گفت: با راه اندازی سامانه «سند من» همه مراحل تنظیم و ثبت سند در دفترخانه‌های اسناد رسمی، الکترونیکی انجام می‌شود و فقط برای امضا و اثرانگشت نهایی نیاز به حضور افراد در دفترخانه است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری صداوسیما، علی خندانی درباره توسعه سند رسمی افزود: در این خصوص در مرکز کانون، مرکز داده‌ای (دیتاسنتر) راه اندازی کرده ایم و از حیث نرم افزاری امکاناتی در حال ایجاد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: پیش از این سامانه ”ثبت من“ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، راه اندازی شده بود، ما نیز در فرایند الکترونیکی شدن دفاتر اسناد رسمی، سامانه دیگری را با عنوان ”سند من“ راه اندازی کرده ایم تا از مراجعه حضوری افراد به دفاتر اسناد رسمی جلوگیری و یا به حداقل ممکن برسانیم که در واقع یکی از فراینده‌های بحث الکترونیکی شدن دفاتر اسناد رسمی نیز بغیر از افزایش سرعت و دقت، کاهش مراجعه حضوری است.
رییس کانون سردفتران و دفتریاران افزود: با راه اندازی سامانه ”سند من“ الزاما نیازی نیست که افراد برای طی تمام مراحل تنظیم و ثبت سند به دفترخانه‌های اسناد رسمی مراجعه کنند، اگر کسی بخواهد اسناد یک آپارتمان یا ملکی را در دفترخانه اسناد رسمی به تنظیم و یا ثبت کند، ممکن است در طی این فرایند سه، چهار مرحله به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کند تا فرایند تنظیم سند تکمیل و امضا شود.
وی ادامه داد: ما در راستای حذف این رفت و آمد‌های اضافه بین شهری تصمیم گرفتیم این سامانه را راه اندازی کنیم که این سامانه قابل نصب در گوشی‌های همراه است و بغیر از ارائه خدمات غیر حضوری، مجهز به مکان یابی است، یعنی اگر شما در یک نقطه‌ای از شهر قرار دارید چه محل کار و چه محل سکونت، می‌توانید وارد این سامانه شوید و نزدیکترین دفترخانه را از حیث مکانی و خلوتی (در شهر و مراکز استان) انتخاب کنید و حتی می‌توانید به صورت غیر حضوری نوبت بگیرید.
خندانی گفت: بعد از ورود به سامانه می‌توانید با یک لینک با سردفتر اسناد رسمی ارتباط برقرار کرده و درخواست خود را مبنی بر نوع تنظیم سند اعم از وکالت، قطعی یا تعهد و اقرار به سردفتر ارسال کنید.
وی افزود: ابتدا باید از سردفتر اسناد رسمی سوال کنید که آیا این اقدامی (تنظیم سندی) که من انجام می‌دهیم در قالب و چهارچوب تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی است یا خیر که سردفتر بررسی اولیه را انجام می‌دهد و نتیجه را اعلام می‌کند که امکان تنظیم این سند در دفترخانه اسناد رسمی وجود دارد یا خیر.
رییس کانون سردفتران و دفتریاران ادامه داد: بعد از این مرحله اسناد و مدارکی مورد نیاز برای تنظیم سند که پیش از این به صورت حضوری به دفاتر اسناد رسمی ارائه می‌کردید به صورت غیر حضوری از طریق اسکن بارگذاری می‌کنید، اگر هم امکان و دست رسی به اسکن ندارید با عکس برداری از طریق گوشی‌های همراه، تصاویر اسناد و مدارک به دفترخانه اسناد رسمی ارسال می‌شود.
وی گفت: سردفتر اسناد رسمی این مدارک و مستندات را از طریق سیستم یا گوشی دریافت می‌کند و بررسی‌های اولیه را از حیث کامل بودن مدارک انجام می‌دهد. در صورت درخواست متقاضی نسبت به استعلام الکترونیکی از مراجع مربوطه در این خصوص اقدام می‌کند که در واقع تمام استعلام از ادارات ثبت، تامین اجتماعی و شهرداری و ... به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و از مدت‌ها پیش مراجعه حضوری به ادارات مربوطه در دفاتر اسناد رسمی تقریبا حذف شده است، حتی در صورت نیاز به اخذ مبالغ آن نیز به صورت غیر حضوری پرداخت می‌شود.
خندانی افزود: در نهایت با دریافت پاسخ استعلام‌ها اقدام به تنظیم پیش نویس سند برای فرد متقاضی می‌کند که پیش نویس تنظیم سند نیز از طریق همین سامانه به متقاضی ارسال می‌شود، فرد متقاضی یا طرفین معامله (هم خریدار و هم فروشنده یا وکلای آنها) پیش نویس تنظیم سند را مطالعه می‌کنند که اگر پیش نویش مد نظر تایید شد، سند تنظیم می‌شود، اگر هم مفاد این سند نیاز به اصلاح و تغییر داشت به سردفتر اعلام می‌کند تا اصلاحات صورت گیرد و برای تنظیم سند آماده شود.
وی با بیان اینکه تنها در فرایند نهایی تنظیم و ثبت سند نیاز به حضور افراد است گفت:، چون هنوز راهکار‌های قانونی در این خصوص بررسی و نهایی نشده است و مشکل قانونی وجود دارد، بنابراین فراینده اخذ امضا و اثر انگشت به صورت حضوری انجام می‌شود.
رئیس کانون سردفتران و دفتریاران افزود: در واقع برای حضور افراد در دفترخانه‌های اسناد رسمی از حیث اخذ امضا و اثر انگشت باید یک فرایند قانونی طی شود که در آینده اگر بحث امضای الکترونیک در کشور راه اندازی و در دستگاه قضایی به صورت کامل پذیرفته و الزامات حقوقی، قانونی و امنیتی آن لحاظ شد، حتی در آینده فراینده اخذ اثر انگشت و امضا نیز به صورت الکترونیکی خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دفترخانه کانون سردفتران و دفتریاران دفترخانه اسناد رسمی دفاتر اسناد رسمی راه اندازی غیر حضوری تنظیم سند ثبت سند سند من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۵۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: مهدی رضایی گفت: با توجه به احتمال قطعی سامانه در زمان دریافت خدماتی که به صورت الکترونیک تجویز شده‌اند، از پزشکان درخواست شود تا اطلاع ثانوی، در صورت تجویز الکترونیک، نسخه کاغذی و یا پرینت نسخه الکترونیک را با درج مهر و امضا در اختیار بیمه شدگان قرار دهند.
رضایی تاکید کرد:همچنین در صورت عدم امکان نسخه نویسی الکترونیک یا قطعی سامانه با تشخیص مدیرکل استان، صدور نسخه کاغذی به عنوان روش جایگزین استفاده شود.
وی افزود:هموطنان می‌توانند از طریق سامانه شهروندی اقدام به چاپ نسخه الکترونیک خود نماید، همچنین در صورت ممهور نشدن چاپ نسخه توسط پزشک، مهر و امضای کارشناس ادارات کل بر روی پرینت نسخ، به منزله تایید وجود و صحت نسخه الکترونیک می‌باشد.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه داروخانه‌ها می‌توانند اقدام به ثبت تمامی اقلام داروئی نسخ کاغذی در سامانه تایید خدمات نمایند، تاکید کرد: در صورتی که تنظیمات نرم افزار داروخانه منطبق بر سامانه اعلام نرخ دارو (mdp.ihio.gov.ir) انجام شده باشد، ثبت اقلام غیر پرونده‌ای در نرم افزار داروخانه جهت محاسبه قیمت کفایت می‌نماید. رضایی ن گفت: پرداخت سهم صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج، برای بیمه شدگان مشمول در قالب خسارت متفرقه قابل انجام است. وی بیان کرد: تا زمان پایداری سامانه، منعی بابت پذیرش نسخه کاغذی دارو‌هایی که دارای شرط اجباری تجویز الکترونیک بوده اند، وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • مدرک تی تی سی چقدر هزینه دارد؟
  • لزوم همکاری فرمانداران برای رفع موانع تحقق حداکثری حدنگاری استان کرمان
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • مخالفان اعتبازدایی از اسناد عادی از افشای اموالشان می‌ترسند
  • پیگیری اقدامات حبس زدایی از جرایم پزشکی
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها برای شروع اخذ «سند کاداستری» / صدور ۶۹۷ سند تک برگ املاک در یک سال
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها برای شروع فرآیند اخذ«سند کاداستری»/صدور ۶۹۷ سند تک برگ املاک دریک سال
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها جهت شروع فرآیند اخذ سند کاداستری
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت